Speed's page

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

Speed's page > Články > Já & PC & net > Já a UT > 2005-2009__________únor 2006 (03/10)

Články > Já & PC & net > Já a UT
 

 
 
 
 

 
 

2006
Počátkem roku (20.ledna) SPQR uspořádal velký sraz UT99 komunity v Praze. Přišlo tam hodně lidí a některý jsem viděl osobně i po letech. Zajímavé bylo to, že dost lidí, ač byli z Prahy a naopak ti, jenž to měli daleko - např. z Moravy, tam byli v hojném počtu. Přišli i takový esa, jako byl Exiles, Frost či Derek.

Jak jsem začal hrát i Unreal tournament 2004 za klan HSNX, tak jsem UT99 začal šidit. Chodíval jsem vcelku dost hrát do zahraničí, ale jediný server, kde se dalo pokecat a byli tam i lidi z Čech, byl instagib na Gameparku. jenže tam nastávali většinou jen tři stavy. nejhorší, že tam nebyl nikdo, se většinou nestávalo, ale zbylé dva, ty byly prakticky neustále. jeden byl ten, že lidí by bylo na instagib dost, ale byli jen v klientu a max kecali. Druhá, neméně sympatická varianta byla ta, že se sice hrálo, ale nebylo už místo. Proto pomalu, ale jistě, začal převažovat nový UT nad starým. Zatím jsem za nový klan hrál jeden ze dvou instagibových TDM a oba jsme vyhráli. Za AXA jsem letos neodehrál nic.

Duben-Srpen 2006
Měsíc duben byl v klanu HNSX poznamenán šarvátkou Beermana s některými členy klanu z důvodu jeho odchodu do klanu DsD a následnými pokusy získat některé členy klanu pro klan DsD včetně mě. Tato šarvátka byla ukončena vyjasněním situace mezi clanleadrem HNSX a Section Leadrem DSd v současnosti mezi klany (podle mého názoru), již nepanují napjaté vztahy. Section Leader zanedlohou přešel do klanu DA a novým Section Leadre se stal Beerman. Po půl roce jsem přesvědčil lidi v HNSX k některým standardům, jenž jsem opovažoval za nutné pro dobrý chod klanu, avšak některým zásadním a důležitým změnám se stále brání, či je alespoň odkládají. Horší to bylo s AXA. Signály, že má AXA potíže, byly jasné už od podzimu loňského roku. Bohužel jak jsem si složil získané informace (květen 2006) vyšlo mě z toho, že AXA se z této rány již nevzpamatuje. Prakticky všichni členové hrají v současnosti za jiné klany a to včetně dvou hlavních tahounů AXA. Jedním z nich mě bylo nabídnuto, že můžu se pokusit rozjet AXA sám, ale nevěřím tomu, že by se mě to podařilo. Původní členové hrají za jiné klany a ictf není zas tak u nás rozšířené,aby se mě podařilo získat nové členy, jenž něco umí a ještě nikde nehrají. Jeden se o to počátkem roku pokoušel a neuspěl, avšak o jeho neúspěchu jsem se dozvěděl až o několik měsíců později. Další mě tvrdil, že se to daří rozjíždět a že to bude v únoru, pak v březnu, dubnu.... V květnu jsem se dozvěděl, že o tom, jak se to dál bude vyvíjet neví nic, jelikož nemá žádný čas a díky tomu ani aktuální informace. Ale čas na jiný klan si najde:x Proto jsem se rozhodl, že se přesunu jako většina našich bývalých členů AXA do přejmenovaného klanu Lames, jenž si nyní říkají eXtasy


Počátkem května mě oslovil MartinDuch ať zajdu na jeden kanál TeamSpeaku. Tam se ukázalo, že je tam už pár dalších známých. Od té doby tam chodím celkem pravidelně a odtamtud vyrážíme si někam zahrát.


V UT2004 se rozhodl udělat člen Intens H.O.L instagibový turnaj v duelech. Turnaj měl trvat původně měsíc s tím, že se nakonec prodloužil o týden do pondělí 22.května. Ani nějak nevím, co mě to napadlo, že jsem se do něj přihlásil. No asi jsem podlehl tomu, že od nás z klanu HNSX se tam přihlásila většina. Z turnaje mám rozporuplné pocity. Nejdříve se mělo hrát všichni se všemi, ale již ke konci registrace na turnaj bylo jasné, že takto to být nemůže. Přihlásilo se na něj 40 hráčů. Proto se turnaj rozdělil na 4 skupiny. Já jsem skončil v jedné slabší. kde byl favorit můj starý známý z UT99 Lavak_bob. Je již poslední den turnaje a zatím jsem odehrál 3 duely z čehož byl jeden neregulérní a musí se zopakovat. Dnes (22.5.) mám dohodnutý další dva duely, ale kdy odehraju následující 3 to netuším. Jelikož představa, že budu hrát 5 duelů za jeden den mě zrovna netěší. Nakonec to dopadlo tak, že jsem odehrál duel jen jeden a na další jsem lidi nesehnal. Jeden mě dokonce pod dojmem, že ho porazím, nabízel kontumaci, jenž jsem samozřejmě nepřijal.


Na konci května jsem částečně podlehl několikaměsíčnímu naléhání Beermana, abych se přidal do DSd, ale souhlasil jsem zatím pouze s hostováním. Mám zato, že to nebyla špatná volba, jelikož HNSX se ne a ne pohnou výrazně kupředu. Za víc jak půl roku co jsem v klanu HNSX se mě podařilo prosadit zrušení 3 clan leadrerů a zavedení standardního systému clan leader + zástupce clan leadera + warraranger. Už třetí trénink po sobě na něj nedorazila ani noha. (Pokud nepočítám sebe). Trénink je navíc jen hra. To abychom se domlouvali co a jak nebo sehrávali, to bohužel ne. Proto považuju tréninky prakticky za zbytečný, jelikož svoji náplní nám, jako klanu HNSX, nic nepřinášejí. Další věc je ta, že se mě stále ještě nepodařilo prosadit používání hlasový komunikace na tréninku iTDM a iCTF, stejně tak jako založení kanálu na mircu.

 
 

Červen-listopad 2006
V červnu a v červenci to začalo vypadat s HNSX špatně. A tato nečinost donutila Azurita, aby klan opustil. Tréninky v podstatě nebyly. Tréninky v DsD probíhaly, ale bez problémů také nebyly. Opět to byl systém spíše klanového DM, než trénink, jaký jsem znal z UT99. V turnaji HOLa jsem v pavouku dorazil až k Lavak_bob, jenž mě ukempoval, jelikož v přímém střetu by hodně riskoval. Následně jsem se propadl do pavouka poražených, kde jsem něco odehrál, až jsem kontumačně vypadnul, jelikož jsem byl na dovolený. Na dovolený jsem opět pořádal lan (již počtvrté), jenž byla víc jak lanpárty tentokrát spíše chlastpárty. Po návratu z dovolené se ukázalo, že HNSX je stále mrtvý a DsD se rozdělilo na duelaře a jednu ITDM dvojici. Proto mě Beerman vyzval, abych si našel parťáka na ITDM či ICTF, jelikož duely hrát nechci. Když jsem se ho ptal na tréninky, tak prohlásil, že nejsou, jelikož se hraje turnaj, co pořádá DsD. Asi za hodinu poté, jsem se domluvil s Jakeerem, že to spolu zkusíme. Druhý den mě však čekala studená sprcha. Psal mě Beerman, že mám z DsD odejít. Byl jsem z toho dost překvapen, jelikož den předem po mě chtěl, abych si našel parťáka (což jsem týž den udělal) a ani slovíčkem mě nenaznačil, že mě chce vyhodit. Zhruba po týdnu jsem se dozvěděl proč. Že jsem prý málo aktivní. Měl jsem zato, když jsem se účastnil všech aktivit gib sekce DsD, že jsem aktivní dost, ale jak se ukázalo, tak to Beermanovi nestačilo. Dost mě zklamal i svým přístupem, že se ani nepozastavil nad tím, že tím porušil dohodu, jenž jsme si umluvili a to přesto, že já svoji část dohody začal plnit.

Život s UT pro mě poslední dobou už není tak klanový jak to bývalo kdysi. Sice jsem členem eXy, kam jsem přešel z AXA, ale i v současný době je nějak neaktivní. A v HNSX je to ještě horší. Nejdřív Sculx tvrdil, že je to jen dočasný a že po prázdninách se to zase rozjede, ale opak je pravdou. Asi před měsícem jsem ho chytil náhodou na ICQ a konečně zareagoval s tím, že nemá čas, ale že se příští týden se určitě ozve. A samozřejmě se doteď neozval. Další člen, co se před rokem stěhoval se už neozval a Sea (dcera Sulxe) je také pořád ofline. Posledním hřebíčkem do rakve byla nejspíš skutečnost, že Omnipotens a Qertis se stěhujou. Už od počátku léta se vyskytovali minimálně na netu s tím, že zařizují hypotéku, pak že staví a asi tak před necelým měsícem (listopad 2006) že se stěhujou a budou online snad po novým roce. V někdy v tyto dny to byl rok, co byl HNSX založený a myslím si, že se toho nedožil. Jelikož z lidí, co by mohli být aktivní jsme zůstali 3. Jeden má málo času kvůli práci, druhýmu je to jedno a já sám s tím nic nesvedu.


Celkem mě překvapilo, že G4sty hledal na mircu někoho na 2 vs 2 iCTF (listopad 2006). Proto jsem se zeptal Cabala, jenž mě kdysi říkal, že iCTF sekci zakládat nebudou na to jak se věci maj. K mému údivu jsem zjistil, že iCTF sekce prý funguje už několik let a o mě zájem nemaj tak jako tak. Což mě vcelku překvapilo, jelikož před necelým rokem mě nevzal ne z důvodu mého sklilu apod, ale proto, že sekce iCTF se podle jeho slov nezaložila.

Těsně před vánoci jsem se dozvěděl, že v eXy, kam jsem po rozpadu AXA přešel se UT ictf sekce rozpadla také, jelikož Komis přešel do ZK a poté se asi za měsíc objevil k mému údivu v CZF. Proto jsem se pokoušel dostat také do ZK. Oslovil jsem Rapu, ale ten na mě reagoval až za měsíc poté, (v lednu) sdělil, že v ZK maj plno a že nikoho už příjímat nehodlají. Protože Headscrather mluvil o tom, že to zkusí u Czechforce, tak jsem se zeptal také. Error mě nechal vyzkoušet Prcekem, jehož jsem v gibu v duelu ve dvou mapách porazil. Poté mě Erorr zasvětil do vcelku komplikovaného, avšak účelného webu klanu. S klanem jsem zatím hrál jediný zápas, jenž jsme sice prohráli, ale jak jsem zesebe vydal vše, co jsem v dané chvíli mohl, tak jsem pokaždé byl nejlepší hráč za náš klan :p S novým PC se to ale změnilo. Nový PC a starý UT se moc rády nemělo. Tak jsem to ladil a nakonec se to skoro podařilo. Není to úplně ideální, jelikož na každým PC se chová UT trochu jinak, ale už si pomalu zvykám.


Po novém roce se konečně začal objevovat Omi a Qertis a na webu klanu se objevilo, že je zase aktivní, ale zatím je stále vše při starém. (Pozn. koncem února je to tak stále). Narazil jsem na Sea, jenž se vymlouvala, že se chtěla ozvat, ale že jí nejde snad vše co má něco společnýho s netem. Občas vidím Sam_hanzo a sem tam narazím na Ubru, jenž ale už nemá ani nainstalovaný UT2k4, takže nedělám si velké naděje, že by klan HNSX se zase rozjel naplno, když v plném obsazení se ne a ne rozjet.

 
 

 
 

Předchozí     Nahoru     Další

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky