Speed's page

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

Speed's page > Fotogalerie > Praha > Povodeň 2002__________únor 2007

Fotogalerie > Praha
 

 
 

V srpnu roku 2002 byla povodněmi zasažena rozsáhlá území ležící kolem Vltavy, Berounky a následně i Labe. Nejen u nás ale i v dalších evropské země byly postiženy velkými záplavami. Není snad u nás člověka, který by o tom nevěděl. Vltava kulminovala ve středu 14.8.2002.

Fotky, jenž vám tu nabízím jsem pořídil kolem sedmé hodiny ranní následující den. Oproti předchozímu dnu voda opadla cca asi o 1m. Fotky jsem pořídil z relativního bezpečí vysokého železničního mostu tzv. "Mostu inteligence", jenž se nachází u branického nádraží v jižní části Prahy. Na mostě bylo dost dalších lidí, jejichž chůze a další jejich činnosti způsobilo, že většina fotek, jenž zde prezentuji, je mírně rozmazaná
, jelikož most pod jejich kroky vibroval. Stejně tak i světelné podmínky nebyly příliš příznivé, nicméně jsem se přesto rozhodl tuto situaci zdokumentovat.

Nyní jsem zavítal na stejné místo znovu a pokusil jsem se udělat fotografie ze stejného místa, jako tenkrát. Zatím nemám všechny fotografie, nicméně časem je hodlám doplnit. Přidal jsem ještě pohled na most, z nějž jsem povodeň fotil, dále pak pohled na nízký most a i na trafostanici, kde je ještě patrné, kam sahala voda při povodni. Můžete se též podívat na poslední fotku tramvaje XB, jenž ten den končila, či místo, kudy se z Vltavy dostala voda do metra, kde jsem byl několik měsíců před tím, na dni otevřených dveří. Poslední foto je z povodní ve východních čechách, kdy voda, jenž je ve vaničce, napršela za jediný den.

V době kulminace protékalo Vltavou u soutoku s Berounkou 5000m3/s.
Normální průtok je asi 150m3/s. Fotky jsou prostřídány, aby šel porovnat tehdejší a notmální stav.

 
 
 
 

 
 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky